Je bent hier: Startpagina > SeWaCo > ASuW Inloggen | Registreren 
   
 
 
Multimedia
Bekijk meer foto's.
Foto's en filmpjes van SeWaCo-systemen.
Ga naar de website

Advertentie
Anti Surface Warfare
ASuW

Wapensystemen
HARPOON Missile
De AGM-84 Harpoon is een gestuurde radardoelzoekende raket, met als doel het uitschakelen van vijandelijke oppervlakteschepen. De raket is in 1970 door Boeing ontwikkeld. De Harpoon is een Fire-and-Forget wapen. Zodra de raket ingesteld is op een doel, wordt deze gelanceerd en vliegt naar het doelgebied. Daar schakelt de raket zijn radar in en schakelt het doel uit zonder tussenkomst van het lanceerplatform. Hierdoor is het mogelijk om kort na elkaar meerdere doelen uit te schakelen. De Harpoon kan gelanceerd worden door vliegtuigen, oppervlakteschepen en onderzeeboten. De raket wordt aangedreven door een straalmotor en heeft een wapenkop bevat 488 pond aan een hoog explosief materiaal (DESTEX).

Exocet
De MBDA Exocet Missile familie is een reeks raketten die gelanceerd kunnen worden vanaf zee, land en lucht. De raket is bij ruim 33 landen over de gehele wereld in dienst. Er zijn diverse versies van de raket, waaronder de MM38 (Surface-to-Surface), AM39 (Air-to-Surface), SM39 (Submarine-to-Surface) en de MM40 (Surface-to-Surface). De Exocet heft een bereik van ongeveer 70 km. De Exocet is een “Fire-and-Forget” raket, wat wil zeggen dat de raket na lancering volledig autonoom het vooringestelde doel kan vernietigen, terwijl het systeem al een nieuw doel kan uitschakelen.

Oto Melara 76mm kanon
Het 76mm Oto Melara kanon wordt wereldwijd gebruikt als hoofdkanon op marineschepen. Het kanon is van Italiaanse makelarij. Het kanon is in staat om een hoog aantal "round-per-minute" te halen, waardoor het naast het beschieten van oppervlaktedoelen ook in staat is om luchtdoelen van dichtbij uit te schakelen. Het maximale bereik van het kanon is 18.5 km en heeft een maximale elevatie van 85o en een minimale elevatie van 15o. De 76mm is een vrij compact kanon, waardoor deze ook uitermate geschikt is om geplaatst te worden op kleinere marineschepen.

Oto Breda 127mm kanon
Het 127mm Oto Breda Compact kanon is gefabriceerd door het Italiaanse bedrijf Oto Melara. Het kanon heeft een maximaal bereik van 30 km en kan 40 schoten rpm schieten. Het kanon heeft een maximale elevatie van 85o en een minimale elevatie van 15o.

Browning 12,7mm kanon
De .50 (12,7mm) Browning is een luchtgekoeld wapen, waarmee zowel automatisch als schot voor schot kan worden gevuurd. De vuursnelheid bedraagt 450 - 550 schoten per minuut en kan worden ingezet voor grond en luchtdoelen.

Oerlikon 20mm kanon
Het 20mm Oerlikon kanon is een éénloops kanon tegen luchtdoelen op korte afstand. Het kanon is bij verschillende landen in dienst. Het kanon is van Zwitsers origine, en schiet 450 kogels per minuut. Het maximale bereik van het kanon is 2 kilometer. Door de jaren heen zijn er verschillende versies geweest. De eerste versie deed al dienst tijden de Eerste Wereldoorlog.

MAG 7,62mm licht machine geweer
De 7,62mm Mitrailleuse d'Appui General (MAG) is een licht machinegeweer geproduceerd door de Fabrique Nationale de Herstal in België in de jaren 50. Het kanon is bij diverse landen in gebruik. De vuursnelheid van het wapen bedraagt 850 schoten per minuut.

5-inch (127mm) Mk-45 kanon
De lichtgewicht Mk-45 5-inch Mounting gun is een lichtgewicht radar gestuurd kanon. Het kanon is uitgerust met een 127mm Mk19 loop. Het kanon is bij diverse landen in dienst, waaronder de VS, Australië, Spanje en Japan. Het kanon is ontwikkeld door BAe Systems en de eerste versie is sinds 1968 in dienst. Het kanon heeft een vuursnelheid van 20 schoten per minuut en een maximaal bereik van 24 kilometer.

4.5-inch (114mm) Mk-8 kanon
Het 4.5-inch (114mm) Mark 8 kanon is het standaard kanon van de Britse Royal Navy en wordt gebruikt tegen oppervlaktedoelen, maar ook tegen vijandelijke luchtdoelen en kustdoelen. Het kaliber wordt al sinds 1938 gebruikt bij de Royal Navy. Zoals alle Britse 4.5-inch kanons, heeft ook het huidige kanon een eigenlijk kaliber van 4.45-inch (113mm). Het kanon is in de jaren 60 ontworpen door Royal Armament Research and Development Establishment en is gebouwd door Vickers. Het kanon is semi-automatisch en heeft minder bemanning nodig dan de traditionelere wapens. Het kanon heeft een vuursnelheid van 25 schoten per minuut en een bereik van 22 km.

Bofors 57mm Mk-3 kanon
Het 57mm Mk-3 kanon is ontworpen voor de nieuwe generatie van stealth schepen. Het kanon is zowel in stealth als niet-stealth versie beschikbaar. De stealth versie kan volledig geïntegreerd worden in stealth-vaartuigen. Het kanon kan gebruikt worden tegen zowel oppervlaktedoelen als luchtdoelen. Het kanon is in 15 landen in gebruik. Het magazijn heeft een capaciteit van 120 granaten. De Mk-3 heeft een vuursnelheid van 220 schoten per minuut en een bereik van 17 km.

100mm Naval Gun
Het 100mm kanon is in Frankrijk ontwikkeld en is op de meeste Franse oppervlakteschepen geplaatst. Het kanon is effectief tegen lucht- en landdoelen en scheepsdoelen. Het kanonkanon is in 1953 door het Franse bedrijf Tonnele ontwikkeld en er zijn diverse versies, namelijk de Modele 53, 64, 68 en 100TR. De Modele 68 wordt het meest gebruikt en is volledig automatisch. Het kanon heft een vuursnelheid van 78 schoten per minuut en een bereik van 17 km, bij een elevatie van 40 graden. Het kanon is in dienst bij meerdere landen, zoals Portugal en Turkije.
Navy Inside
info@navyinside.nl
Paardenweide 173 - 1689MJ Zwaag
 
Vorige pagina | Ga naar top | Bookmark & Share
Sponsor: Domeinhuis