Je bent hier: Startpagina > SeWaCo > ASW Inloggen | Registreren 
   
 
 
Multimedia
Bekijk meer foto's.
Foto's en filmpjes van SeWaCo-systemen.
Ga naar de website

Advertentie
Anti Submarine Warfare
ASW

Wapensystemen
Mark 46 torpedo
De Mark 46 torpedo is een lichtgewichtstorpedo, welke gelanceerd wordt door oppervlakteschepen, ASW-vliegtuigen en ASW-helikopters. De torpedo is ontworpen om vijandelijke onderzeeboten uit te schakelen. De torpedo werd in de jaren ´60 in gebruik genomen bij diverse NAVO-landen. In 1989 werd de torpedo geupgraded tot Mk-46 Mod 5 torpedo. Deze kon doelen in ondiep water uitschakelen. De torpedo blijft nog in dienst tot 2015.

Mark 48 torpedo
De Mark 48 torpedo is en zwaargewichtstorpedo, welke vanaf onderzeeboten gelanceerd wordt. De torpedo wordt ingezet bij diverse NAVO landen. De torpedo is ontworpen om snelle, nucleaire onderzeeboten uit te schakelen. De torpedo is vanaf 1972 in dienst en verving destijds de Mk-37 en Mk-14 torpedo’s. Een verbeterde versie, de Mk-48 ADCAP, werd vanaf 1988 in dienst genomen. De torpedo wordt gestuurd vanuit een onderzeeboot door middel van draden, welke verbonden zijn met de torpedo. Daarnaast kunnen de torpedo’s een eigen sensor gebruiken om voorgeprogrammeerde doelen te vernietigen. De torpedo’s ontploffen onder de kiel van een vijandelijk vaartuig, zodat het vaartuig in tweeën breekt bij de ontploffing. Als de torpedo mist, kan deze nog een rondje maken en het opnieuw proberen.

Stingray torpedo
De Stingray is een lichtgewicht torpedo welke gelanceerd kunnen worden vanaf ASW-vliegtuigen of helikopters en oppervlakteschepen. De torpedo wordt gebruikt tegen vijandelijke onderzeeboten. De torpedo wordt elektrisch aangedreven door een zeewater batterij. De torpedo is volledig autonoom. Voor de lancering krijgt de torpedo informatie mee over het doel en gebruikt vervolgens zelf zijn sonar om het doel te vinden. De nieuwste versie van de torpedo is de Stingray Mod 1. Deze versie is gemodificeerd om ook in ondiep water gebruikt te kunnen worden.

MU90 Torpedo
De MU90 is een lichtgewicht torpedo gericht tegen vijandelijke onderzeeboten. De torpedo is een Fire-and-Forget wapen, wat wil zeggen dat zodra de torpedo is gelanceerd, deze autonoom naar het doel gaat. De torpedo wordt gelanceerd door oppervlakteschepen, ASW-vliegtuigen en helikopters en onderzeeboten. De torpedo wordt gebruikt bij meerdere Europese marines.
Navy Inside
info@navyinside.nl
Paardenweide 173 - 1689MJ Zwaag
 
Vorige pagina | Ga naar top | Bookmark & Share
Sponsor: Domeinhuis