Je bent hier: Startpagina > SeWaCo > Radar- en sensorystemen Inloggen | Registreren 
   
 
 
Multimedia
Bekijk meer foto's.
Foto's en filmpjes van SeWaCo-systemen.
Ga naar de website

Advertentie
Radar- en sensorystemen

Systemen
SMART-L
SMART-L is een langeafstandsradar voor oppervlakte- en luchtdoelen. De accurate 3D informatie, dat wordt verzameld door de SMART-L radar, verzorgt een belangrijke bijdrage aan het bedreiging evaluatie proces, in het bijzonder meervoudige aanvals scenario's en het zorgt voor een de snelste lock-on van de wapencontrole systemen.

SMART-S
SMART-S (Signal Multibeam Acquisition Radar for Targeting) is een all-weather 3-D surveillance radar systeem, geschikt voor diverse type marineschepen. De voornaamste toepassing van de radar is het dienen als sensor voor gegevensverwerking en wapensysteem controle. De radar functioneert goed in de aanwezigheid van elektronische tegenmaatregelen. De radar zorgt voor automatische detectie en bijhouden van zowel lucht- als oppervlakte-dreigingen. De SMART is ontworpen om 160 luchtdoelen en 40 oppervlakte doelen tegelijk in de gaten te houden.

APAR
APAR (Active Phased Array Radar) is een multifunctieradar voor luchtdoelen en geleiding van raketten en kanonnen. De APAR is de eerste radar van een nieuwe generatie van Multifunction radars (MFR), die de unieke eigenschap hebben om meerdere doelen tegelijkertijd te volgen, terwijl de radar alweer opzoek is naar andere potentiele doelen. APAR gebruikt vier antennes om een beeld te vormen van 360 graden. Elke antenne bevat meer dan 3200 kleine zender-/ ontvangerelementen van 8 tot 20 GHz. De combinatie van duizenden van deze elementen genereren smalle stralen die in elke gewenste richting kunnen gaan binnen een cilinder van ongeveer 60 graden.

SIRIUS
SIRIUS is een langeafstands infrarood sensor voor missile detectie. De primaire functie van SIRIUS is bijdrage leveren aan zowel de Local Area Defence als de verdediging van het schip zelf. SIRIUS speelt een vitale rol in de verdediging tegen supersonische en subsonische raketbedreigingen.

MIRADOR
MIRADOR gedraagd zichzelf als een obervatie, opsporings- en vuurcontrole systeem voor zowel optische afstands onderzoeken als anti-oppervlakte en anti-lucht oorlogvoering. Door de vier sensoren heeft MIRADOR gecombineerde optische surveillance en opsporingsmogelijkheden, zonder dat het schip zelf opgemerkt wordt. De MIRADOR gebruikt twee daylight camera's en een low light camera voor surveillance en opsoring, en een Infra-rood camera voor opsporing.

SCOUT
SCOUT is een unieke oppervlakte surveillance en tactisch navigatie radar dat echte "Low Probability of Interception (LPI)" eigenschappen heeft. LPI wil zeggen dat de radar zeer moeilijk te localiseren is door vijandelijke eenheden tijdens een operatie, door Radar waarschuwingssystemen of geavanceerde Electronic Support Measures (ESM) systemen. SCOUT kan gebruikt worden waar een conventionele radar ongepast is, bijvoorbeeld op een schip dat speciale operaties of een patrouille uitvoerd. SCOUT is erg goed uitgerust voor kustwater operaties met een kleine afstand van een paar meters en een maximale afstandresolutie van 3 meter.

STIR
De Surveillance Target Indicator Radar (STIR) is een firecontrol radar dat automatisch tegelijk ondersteuning biedt aan diverse wapensystemen. Het systeem kan raketten besturen zoals de Sea Sparrow en de Standard Missile. Diverse kanons, waaronder de 127mm Oto Breda, zijn compatible met de STIR.LW-08 2D
De LW08 2D lange-afstands overzichtsradar opereert in een D-band en heeft een bereik van 230 kilometer. De LW08 heeft een IFF-apparaat (Identification Friend or Foe) ingebouwd.

PHS-36 actieve sonar
De PHS-36 is een serie van sonarsystemen is een modulair ontwerp en bedoeld voor elk type marineschip en voor het opereren overall op de wereld. De PHS-36 geeft informatie voor data-handling functies van de actieve en passieve sonar en akoestische ondersteuning.

ANACONDA DSBV 61 passieve sonar
De ANACONDA DSBV 61 is een lange afstands passieve sleepsonar.

MW-08 3D radar
De Thales Nederland MW-08 is een C-band 3D doel indicatieradar. De radar valt onder de SMART familie. De radar is in gebruik bij diverse marines, waaronder de Griekse, Indonesische, Portugese en de Turkse marine.

LIROD Mk-2 tracking radar
De Thales Nederland LIROD Mk-2 is een lichtgewicht maritiem vuurcontrole en doel opsporend systeem. Door de kleine afmetingen is het systeem uitermate geschikt om geplaatst te worden op kleinere marineschepen. Het systeem kan individueel opereren als de primaire sensor voor de vuurcontrole of als secundaire sensor, welke is geïntegreerd in een Combat System. Het systeem is bijzonder geschikt voor de korte afstand in alle weersomstandigheden.
Navy Inside
info@navyinside.nl
Paardenweide 173 - 1689MJ Zwaag
 
Vorige pagina | Ga naar top | Bookmark & Share
Sponsor: Domeinhuis